r Colin Farrell | beyazperde tv

23 Aralık 2015 Çarşamba

Colin Farrell

Share & Comment

31 Mayıs 1976'da Dublin'de doğan İrlandalı aktör Colin James Farrell, 2000 yılına kadar televizyon şovlarında ve filmlerinde küçük roller alan Colin Farrell, 2000'li yıllarda vizyona giren Azınlık Raporu, Büyük İskender (film), Kanun Namına (film, 2006) ve Telefon Kulübesi filmleriyle geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştur. Oyuncu özel hayatıyla da birçok kere gündeme gelmiştir. Farrell, 2005 yılının Aralık ayında, ilaç bağımlılığı nedeni ile bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görmüştür.
İrlandalı eski Futbolcu Eamon Farrell'in oğludur. 2003'te Dünya'nın en seksi 5.adamı seçildi. En büyük idolü Al Pacino'dur. Ablası aktris Claudine Farrell onun kişisel asistanıdır. Tigerland filmindeki Roland Bozz rolüyle tanındı. Lakabı Bad Boy'dur. Küçükken babası gibi futbolcu olmak istiyordu.90'lı yılların başlarına kadar Castleknock Celtic’te kaleci olarak futbol oynadı. 2001 yılında American Outlaws'de Jesse James karakterini canlandırdıktan sonra Hollywood'a transfer oldu. 12 yaşından beri kronik uykusuzluk sorunu var. En sevdiği kitap 'Nietzsche Ağladığında'dır. Temmuz 2001'de İngiliz aktris Amelia Warner'la evlendikten sonra aynı yıl kasım ayında boşandı. Boşanmanın ardından Kanadalı Kim Bordenave ile birlikte yaşamaya başladı. Çiftin 10 Eylül 2003 doğumlu James isminde bir oğulları var. 1.78 m boyundadır.
Joel Schumacher'in 2000 yapımı Tigerland filmindeki Roland Bozz rolüyle tanınan aktöre sinema çevrelerince, sektöre çok hızlı düşen ve güçlüa, “meteor star” deniyor. Farrel’ın farkı ise aynı başarıyı devam ettirmesinde yatıyor. 
Colin Farrel, 31 Mayıs 1976’da İrlanda’nın Castleknock kasabasında dünyaya geldi. Annesi Rita Monaghan ve babası FAI Cup şampiyonu İrlanda futbol kulüplerinden Shamrock Rovers FC eski futbolcularından Eamonn Farrell olan İrlandalı aktörün, Eamonn Jr. adında bir ağabeyi, Claudine(aynı zamanda Farrel’ın özel asistanlığını yapmakta) ve Catherine isminde de iki kız kardeşi var.
Eğitimine Castleknock’taki St. Briged’s National School’da başlayan ve ardından Caststown College’ı bitiren Colin Farrel, 1980’lerin sonlarından 1990’lı yılların başlarına kadar Castleknock Celtic’te kaleci olarak futbol oynadı. Her ne kadar genç yaşlarında babası gibi ünlü bir futbolcu olmayı istemişse de, bir drama okulu olan The Gaiety School of Acting’e girişiyle oyunculuk kariyeri şekillenmeye başladı. 1996’da okuldan mezun olmadan ayrıldı ve BBC’nin TV dizisi Ballykissangel ‘da; 1998-1999 yılları arasında ise Dierdre Purcell’in yine TV için hazırlanmış mini dizisi Falling For A Dancer’da rol aldı.
Colin Farrel, 1999’da Tim Roth’un ilk yönetmenlik denemesi olan The War Zone ve ardından 2000’de Thadedeus Sullivan’ın yönettiği ve Kevin Spacey’nin de rol aldığı Ordinary Decent Criminal’la seyirci karşısına çıktı.
Hiç şüphesiz Colin Farrell ilk çıkışını 2000 yapımı Joel Schemacher’ın yönettiği ve 1971 Lousiana’daki askerlerin anlatıldığı Tigerland isimli savaş filmiyle gerçekleştirdi. Farrel’ın filmde canlandırdığı Roland Bozz karakterinin, kendisinin gerçek hayattaki gem vurulamayan ve dikkatleri üzerine çeken yapısıyla örtüşmesi sayesinde oldukça iyi eleştiriler aldı. Bu filmin ardından 2001 yapımı American Outlaws filminde Jesse James karakterini canlandırdı ve bu filmle Hollywood’a transfer oldu.
2002’de tekrar bir Joel Schemacher filmi olan Phone Booth’da rol alan Colin Farrel, henüz yirmili yaşlarında Hollywood’un aranan aktörlerinden biri haline geldi. Kariyerine 2002’nin sonlarında, Bruce Willis’le başrollerini paylaştığı Hart’s War ile devam eden Farrel, aynı yıl içinde, Tom Cruise’un başrolünde olduğu Steven Spielberg filmi Minority Report’la da seyirci karşısına çıktı.
2003 yapımı Daredevil ve Al Pacino’yla oynadığı The Recruit, 2004 yapımı polisiye macera S.W.A.T. ve Alexander gibi pek çok iyi yapımda rol alan Colin Farrel, tek başına filmleri götürebilen bir aktör haline geldi.
-------------------
2003 sonlarında Farrell,  üç yıl İrlanda'da gişe yapan İrlandalı bağımsız bir film olan Intermission'da oynadı ve film kült bir klasik oldu. 2004 yılında (Michael Cunningham'ın 1990 romanından uyarlanan) A Home at the End of the World de dahil olmak üzere bazı bağımsız filmlerde rol aldı. 

Oliver Stone'un 2004 yapımı biyografik filmi Alexande'da Büyük İskender olarak başrolü oynadı.
Film 155 milyon dolar bütçesine rağmen dünya çapında sadece 167 milyon dolar hasılat yaptı. 

Farrell'ın sonraki filmi 2005'in Akademi Ödülü'ne aday olan  The New World, onun ikinci tarihsel epik filmi oldu. Dünya çapında sadece 811 sinemada ve nispeten düşük bir gişesi olmasına rağmen, film çok sayıda olumlu eleştiri aldı. 

Aktör, 2006 yılında Jamie Foxx ile oynadığı, Michael Mann'ın aksiyon suç draması Miami Vice'da   daha da başarılı oldu. Film dünya çapında 164,000,000 dolar hasılat yaparak 135 milyon dolarlık bütçenin üzerine çıktı. TimeOut New York, filmi on yılın en iyi 50 filmi arasına aldı. 

Farrell 2007 yılında Woody Allen'ın Cassandra's Dream ortaya çıktı. Farrell'ın sonraki filmi, Martin McDonagh ilk uzun metrajlı filmi olan In Bruges, 2008 Sundance Film Festivalinin açılış filmi oldu ve Farrell ilk Altın Küre'sini aldı.

Kısa bir süre sonra Kicking It'de, onlar Evsiz Dünya Kupası hak kazanmak için bir girişim olarak Kenya, Rusya, Afganistan, İrlanda, İspanya ve ABD'den altı evsiz erkekler izleyen bir belgesel. Farrell ekranda belirdi ve İrlanda'da bir evsizler barınağında yaptığı kazançlarınızı bağışlama anlatım, [74] sağladı. [75] film, DVD yayınlanmadan önce çok kısa bir pencerede ESPN2 yayınlamaya, tiyatro ve televizyonda eş zamanlı olarak serbest bırakıldı. Farrell, gerçek bir hikaye yer aldığı için olumlu eleştiriler aldı.

Daha sonra 2008 yılında Farrell kardeşi-in-law Pride and Glory, Amerikan Gavin O'Connor tarafından yönetilen bir polis drama Edward Norton'un karakteri oldu. Roger Ebert filmi sevmiyordu [76] ve AO Scott aktör [77] "bir kez daha tehdit ve çekicilik, hem aşırıya onun blustery karışımını indulges" olduğunu, ancak Entertainment Weekly Gregory Kirschling Farrell çalışmalarını sevdim. Dedi [78]


In Bruges için Müzikal veya Komedi, o Brendan Gleeson ile başrollerini burada: Ocak 11, 2009 tarihinde Farrell En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre ödülünü kazandı. O yıl aynı zamanda Christopher Plummer ve yakında-to-play-Spider-Man Andrew Garfield oynadığı, Terry Gilliam'ın filmi Doktor Parnassus Imaginarium ortaya çıktı. Farrell filme sona ermeden Ledger öldüğünde tam Heath Ledger rolünü yardımcı (Johnny Depp ve Jude Law ile birlikte) üç aktörlerden biri oldu. Onlar Ledger karakteri Tony "Imaginarium" sürümleri oynadı, [79] Ledger kızı Matilda kendi kazançlarınızı bağışlama. [80]

Farrell da savaş muhabirinin hayatı hakkında, Oscar ödüllü Bosna senarist ve yönetmen Danis Tanoviç yönettiği triaj o yıl oynadı. O rol için 30 pound kaybetti. [81] aktörün eseri "özel" olarak nitelendirildi Variety 'nin Todd McCarthy tarafından, [81] ve Vanity Fair Julian Sancton filmi "daha anlayışlı bir sürü bir cehennem olduğunu yazdı benzer bir konu "başa diğer filmler daha. [82] Ancak, Triyaj yaygın nedeni (TSSB dahil) onun zor konular yarattığı pazarlama zorlukları dağıtılan değildi. [81] O yıl, Farrell Tommy olarak (destekleyici bir rol oynadı Jeff Bridges ile Crazy Heart) Sweet.

Başka bir 2009 sürümü Ondine, bir engelli kızı ile bir balıkçı olarak Farrell oynadığı Neil Jordan'ın yönettiği bir fantezi-dram oldu. İrlanda'nın güneybatısında kıyısında Castletownbere köyünde Shot, bu uzun zamandır Wong Kar-wai işbirlikçi Christopher Doyle tarafından sinematografi özellikli. [83] Time dergisinin Mary Pols aktörü verdiğini söyleyerek, rolü "Farrell için terzi" olarak adlandırılan bir " Güzel emin performans ". [73] Variety Todd McCarthy o bir topluluk aktör olarak çalıştı belirterek, dışarı Farrell saydı" nezaketle [çocuk yıldız Alison Barry] O "öyle her sahneyi çalmak için izin. [83]

Gelecek yıl, Farrell suç romantizm Londra Bulvarı de Keira Knightley ile oynadı. Film, Guardian Departed ve Yalanlar Üstüne, eleştirmenleri tarafından kötülenen. [84] Peter Bradshaw için senaryo yazarken sonra yönetmen olarak Amerikalı William Monahan'ın ilk filmi "ilk olarak tüm enerji, zekâ ve fikir kullanır yazdı 20 ya da öylesine dakika sıkıcı şiddet bir telaş içine çöken önce birisi yanlışlıkla kırdı ve saatinin sadece belli belirsiz bir fikir ile yenilemek için çalıştı süslü, retro tarzı cebinden gibi seyretmek ". [85] Variety Leslie Felperin olarak nitelendirdi" Çoğunlukla suskun ve anlamsız. "[86] Felperin yıldızların çalışma Farrell ile, narin olduğunu düşündüm." "[86]

Aktör Jennifer Aniston ile Seth Gordon, Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis ve yönettiği 2011 komedi Korkunç Patronlar, oynadı. Film kendi despot üstlerini öldürmek için komplo çalışanların bir üçlü üzerinde duruluyor. [87] Londra Observer 'ın Mark Kermode filmi sıkı bir komut yararlanmış olsa da, Farrell ve Jamie Foxx sulu rolleri olduğunu yazdı oldukları " gösteriş riff Sudeikis kokain-şeytan patronu rolüyle masif, slobby zevkle. "" [88] Los Angeles Times Michael Phillips Farrell getirdi yazdı ". [89]

Aynı yıl, Farrell, Korku Gecesi remake ana antagonist oynadı [90] Bir lise öğrencisi ve onun tek bir anne bitişiğinde hareket karizmatik vampir hikayesinin Anton Yelchin, David Tennant ve Toni Collette katılmadan. Film Buffy the Vampire Slayer tarafından yazar Marti Noxon bir komut dosyası yönetmenlik (Lars ve Gerçek Kız) Craig Gillespie ile, DreamWorks tarafından serbest bırakıldı. Telgraf Sukhdev Sandhu Farrell olduğunu yazdı "kanıtlıyor onun komedi kimlik kez daha .... plushly eyebrowed marangoz-cum-bloodsucker olarak tamamen baştan çıkarıcı", [91] ise New York Times 'ın AO Scott Farrell "göz kırparak ve bir snarl ve kedi mırıltısı" ile yaptığı rol oynadığı düşünülmektedir [92] New York dergisinin Logan Tepesi, diğer taraftan, aktörün performansı karıştı. "Elbette, [o] olmayabilir çok mantıklı, ama ne yapmak "Yani onun için de geçerli.. Nevadan alt bölümleri yaşayan asırlık vampirler [93]

Farrell Columbia Pictures'ın Total Recall Kate Beckinsale, Arnold Schwarzenegger ile 1990 film 2012 remake ile oynadı. Len Wiseman tarafından Toronto Eylül 2011'de Mayıs filme ve yönetmenliğini, filmin yeni bilimkurgu uyuyan ajan hakkında almak oldu. [94] Costar Jessica Biel "şaşırtıcı ve heyecan verici aktör çağırarak, Farrell becerilerini takdir. O sadece var Farklı şeyler her zaman çalışıyor olması yeteneği. "Bir film varlığı daha rolü için daha uygun" [95] Roger Ebert ve New York Times Farrell iyi aktör inanılan, ancak orijinal Schwarzenegger olduğunu söyledi. " [96] [97]

Toronto Film Festivali'nde gösterildikten sonra, Yedi Psikopat (McDonagh ile Farrell ikinci film) aktör olarak yaratıcı Sam Rockwell, Woody Harrelson ve Christopher Walken ile siyah bir komedi yazarı Marty bloke oynadı Ekim 2012 yılında piyasaya sürüldü. Bu Farrell "Rockwell için mükemmel bir folyo olarak hizmet vermektedir" ve aktör "bastırılmış modunda olduğunu yazarak Hollywood Reporter David Rooney, hatta [98] ve yorumlar genelde iyi gişe kırdı ... onun performansı büyük ölçüde tanımlanmış "Onun kaş sonsuz anlatımcılık tarafından. [99] O ay, Farrell dergisinin Detaylar kapağında yer aldı. [100]

Mart 2013 Ölü Adamın Aşağı, on yıl önce Hart'ın Savaşı'ndan bu yana ilk kez Terrence Howard ile Farrell tekrar bir araya Niels Arden Oplev tarafından yönetilen bir gerilim serbest bırakılmasını gördüm. Noomi Rapace, bir Ejderha Dövmeli Oplev The Girl yıldızı, bir araba kazasında onu sakat adamı öldürme içine Farrell karakteri şantaj bir facially yaralı kadını canlandırdı. [101] Yorumlar İmparatorluğu "Bir Memnuniyet verici filmi çağrı ile, karışık Mükemmel oyunculuk tarafından demirlemiş çift karmaşık (ya da üçlü mı?) intikamı komplo "diyerek Hollywood Reporter bu" [JH] Wyman senaryosu ve bir daha ödüllendirici sonuçlandı olurdu gerekli tırmanan gerginlik kendilerini borç yoktur ölçülen hızı . doruk "[102] New York Times'ın Manola Dargis filmi bir başarısızlık olarak adlandırılan, ancak aktör şöyle dedi:". Farrell ve onun hassas, çalışkan kaşları tam delik lampoon haline tutmaya yardımcı "[103] Joe New York Daily News Neumaier de filmi sevmiyordu; o Farrell övgüye iken, o "bir heykel olduğunca soğukkanlı" olduğunu, "bir sürü üzerinde gözlerini rulo" ve içeriyordu. [104]

2014 yılında, Farrell Mark Helprin en Kış Masalı Bir filmi uyarlamasında rol aldı. Film yazıp yönettiği Akiva Goldsman tarafından ve Helprin en 1983 romanından uyarlanan ve Jessica Brown Findlay, Russell Crowe ve Will Smith birlikte oynadı edildi. Farrell genç aktörler Garrett Hedlund, Tom Hiddleston ve Aaron Taylor-Johnson, üzerinde başrolü kazandı. [105] filmin nedeniyle genellikle filmin aşırı romantik doğa olumsuz eleştiriler aldı rağmen, bu tür Köy Voice Stephanie Zacharek olarak [106] yazarlar Farrell için övgü ama hiçbir şey vardı. O "Olağanüstü çekici aktör" olarak nitelendirdi "her zaman müthiş bir kötü çocuk yaptı, ama ... bazı çok ciddi, sorumlu yetişkin rolleri içine yerleşme gibi görünüyor." [106] San Francisco Chronicle Mick LaSalle kabul etti aktör "filmi bir arada tutan" ve bir parçası olduğunu "Bugüne kadar 2014 en güzel [aşk sahnesi]." yazma [107]

Alkollü baba P.L. olarak yaptığı çalışma Travers Tasarruf Sayın Bankalarda tapıyor var "mükemmel" olarak nitelendirdi Variety Scott Foundras ile değerlendirmeleri zıt [108] ve "biraz zaman onun en iyi iş" Hollywood Reporter [109] Leslie Felperin ama Guardian 'ın Peter Bradshaw nitelendirerek "mülayim" ve "yavan" [110] ve aktör rolü için yanlış olduğunu ifade eden Telegraph Robbie Collin. [111] olarak

Jessica Chastain ve Samantha Morton ile August Strindberg Miss Julie Liv Ullmann uyarlaması. [112] John, Chastain'in En karakterin babası veren adam olarak O'nun dönüş üç performansları "güçlü" olarak New York Times Stephen Holden tarafından tarif edilmiştir ve çoğu yorumcular tarafından Ullmann yönü çok düz. [113] O Vince Vaughn ile birlikte Ray Velcoro, Taylor Kitsch ve Rachel McAdams olarak HBO'nun True Dedektif ikinci sezonunda rol aldı. [114] İlk iki bölüm Justin Lin tarafından yönetildi. O zorlu buldum onun karakteri için standart dışı Kaliforniya aksanıyla almak için bir lehçesi koçu ile çalıştı 

Filmografi

1997    Drinking Crude
1999      The War Zone
2000      Ordinary Decent Criminal
2000      Tigerland
2001      American Outlaws
2002      Hart's War
2002      Minority Report
2003      Veronica Guerin
2003      Daredevil
2003      Phone Booth
2003      The Recruit
2003      S.W.A.T.
2003      Intermission
2004      A Home at the End of the World
2004      Alexander
2005      The New World
2006      Miami Vice
2006      Ask the Dust
2007      Cassandra's Dream
2008      Kicking It
2008      Pride and Glory
2008      In Bruges
2009      Ondine
2009      Triage
2009      Crazy Heart
2009      The Imaginarium of Doctor Parnassus
2010      The Way Back
2010      London Boulevard
2011      Horrible Bosses
2011      Fright Night
2012      Total Recall
2012      Seven Psychopaths
2013      Dead Man Down
2013      Epic
2013      Saving Mr. Banks
2014      Winter's Tale
2014      Miss Julie
2015      The Lobster
2015      Solace
2016      Fantastic Beasts and Where to Find Them




Tags:

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ÇOK OKUNANLAR

SON YAYINLAR

Why to Choose RedHood?

Copyright © beyazperde tv | Designed by Templateism.com