r Christopher Nolan yeni filmine başladı: "Dunkirk" | beyazperde tv

30 Aralık 2015 Çarşamba

Christopher Nolan yeni filmine başladı: "Dunkirk"

Share & Comment


Tüm dünyada Star Wars ‘çılgınlığının' yaşandığı şu günlerde sinemaseverleri heyecanlandıran bir haber geldi.

Her filmi merakla beklenen yönetmen Christopher Nolan'ın üzerinde çalıştığı yeni projesine dair detaylar belli oldu. Batman üçlemesi ile 2000'li yılların başında seriyi yeniden canlandıran Nolan, son filmi Yıldızlararası'nda (2014) bilim-kurgu türünde bir yapımla seyirci karşısına çıkmıştı. İngiliz yönetmen, yeni filminde 2. Dünya Savaşı'nda geçen bir öykü anlatacak. Sihirbaz'dan sonra ikinci defa bir dönem filmi çekecek Nolan'ın 2. Dünya Savaşı dramasının adı ‘Dunkirk' olacak.
Film, Fransa'nın kuzeyindeki Dunkirk (Fransızca: Dunkerque) kasabasında 2. Dünya Savaşı'nda yaşanan bir kurtarma operasyonunu konu alıyor. Gerçek bir olaya dayanan öyküde savaşın henüz başlarında 1940 yılında 300 bini aşkın İngiliz askeri Dunkirk kasabası civarında Alman askerleri tarafından kuşatılır. İngiliz askerleri, Nazi işgali başlamadan önce 8 gün boyunca küçük botlarla denizden tahliye edilir.
Dunkirk'ün oyuncu kadrosu son halini almasa da Nolan'ın gözde oyuncularından Tom Hardy filmde oynayacak isimlerden biri. Steven Spielberg imzalı Casuslar Köprüsü'ndeki performansıyla Altın Küre'ye aday gösterilen Mark Rylance ve edebiyat uyarlamalarıyla tanınan İngiliz oyuncu ve yönetmen Kenneth Branagh da filmde yer alacak oyuncular. Warner Bros. yapımcılığındaki film, IMAX teknolojisiyle ve 65 mm olarak çekilecek. Hatırlanacağı gibi Quentin Tarantino da son filmi The Hateful Eight'i 70 mm kamera ile çekmişti. Çekimleri 2016'da Fransa'da yapılacak ‘Dunkirk'ün 21 Temmuz 2017'de gösterime girmesi planlanıyor.
Tags: ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ÇOK OKUNANLAR

SON YAYINLAR

Why to Choose RedHood?

Copyright © beyazperde tv | Designed by Templateism.com