r Ah Yalan Dünyada | beyazperde tv

23 Aralık 2015 Çarşamba

Ah Yalan Dünyada

Share & Comment


Film Adı: Ah Yalan Dünyada
Film Türü: Belgesel
Vizyon Tarihi: 18 Aralık 2015 Cuma
Film Süresi: 103 dk
Yönetmen: Atalay Taşdiken, Hacı Mehmet Duranoğlu
Kurgu: Serhat Solmaz.
Yapımcılar: Atalay Taşdiken.
Görüntü Yönetmeni : Candan Murat Özcan.
Müzik: Ayşe Önder.
Dağıtım: Atyapım.

Yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü ozan Neşet Ertaş’ın bilinmeyen yanlarını konu alan bu belgesel filmde, ozanın hayat felsefesinin derinlikleri oldukça özel görüntüler ve anılarla ilk defa gün yüzüne çıkıyor.
Almanya’ya neden gitmişti? Sıladan uzakta geçen 30 yıllık gurbet hayatında nerde ve nasıl yaşamıştı? Yaşarken “Neşet Ertaş öldü” diyenlere nasıl bir şiirle cevap vermişti? Almanya’da kendisini ağırlamak için bir restoranda masayı her türlü yiyecek içecekle dolduran hayranlarından istediği yemek neydi? Türkiye’ye dönmeye kimler ve nasıl ikna etmişti? Yıllar yılı talan edilen türkülerinden ilk defa nasıl telif alabilmişti? 2000 yılındaki Harbiye Açık Hava konserine çıkarken neden endişe ediyordu? Ürgüp Konserinden dönerken konserden kazandığı bütün parayı yolda kime dağıtmıştı? Heykelini yapmak isteyen Kültür Bakanı’na, kendisine devlet sanatçılığını teklif eden heyete ne demişti? Ölüm döşeğinde, dostlarından son isteği, yazdığı son şiiri neydi? Ah Yalan Dünyada bestesini niçin yapmıştı? Ah Yalan Dünyada, tüm bu sorular yanıtlanıyor.

Tags: ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ÇOK OKUNANLAR

SON YAYINLAR

Why to Choose RedHood?

Copyright © beyazperde tv | Designed by Templateism.com