r Rüzgarın Hatıraları | beyazperde tv

11 Aralık 2015 Cuma

Rüzgarın Hatıraları

Share & Comment


Film Adı: Rüzgarın Hatıraları
Film Türü: Dram, Tarihi
Vizyon Tarihi: 11 Aralık 2015 Cuma
Film Süresi: 140 dk
Yönetmen: Özcan Alper
Senaryo: Özcan Alper, Ahmet Büke.
Yapım: Nar Film.
Görüntü Yönetmeni : Andreas Sinanos.
Müzik: François Couturier.
Oyuncular: Mustafa Uğurlu, Onur Saylak, Sofya Khandemirova, Hatice Tuba Büyüküstün, Ebru Özkan, Menderes Samancılar.
Dağıtım: Bir Film.
Hükümet muhalif bir gazete çıkartan, gayr-i Müslüm yazar Aram'ın İstanbul'da küçük bir matbaası vardır. İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'de de artan yabancı düşmanlığı Aram'ı ve gazetesini bulur. Ödeyemeyeceği bir varlık vergisi yükümlülüğü ile arananlar listesine giren Aram, yakın arkadaşının yardımıyla kaçmakta bulur. Sovyet Gürcistan'ın sınırına gelmeden, Karadeniz ormanlarında saklanacak bir kulübe bulur. Burada sınıra geçeceği günleri sabırla beklerken, sürgünde yazmaya ve geçmişini unutmamak için çizmeye devam eder. Bu sürgün hiç bitmeyecek gibidir...
Filmleriyle yurt içi ve yurt dışı pek çok ödüle imza atan yönetmen ve senarist Özcan Alper'in üçüncü uzun metrajlı sinema filmi olan Rüzgarın Hatıraları'nda daha önce Sonbahar filminde de beraber çalıştıkları Onur Saylak’ın yanı sıra Tuba Büyüküstün, Sofya Khandemirova, Ebru Özkan, Mustafa Uğurlu ve Murat Daltaban gibi isimler yer alıyor.







Tags: ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ÇOK OKUNANLAR

SON YAYINLAR

Why to Choose RedHood?

Copyright © beyazperde tv | Designed by Templateism.com