r Asi Gençlik (Rebel Without A Cause) | beyazperde tv

9 Aralık 2015 Çarşamba

Asi Gençlik (Rebel Without A Cause)

Share & Comment

Asi Gençlik , (Rebel Without A Cause) Nicholas Ray yönetmenliğindeki 1955 yapımı bir ABD filmidir. Başrollerinde James Dean ve Natalie Wood'un yer aldığı filmde, büyümenin getirdiği sorunlarla boğuşan ve isyankar bir genç olan Jim'in (J. Dean), yeni taşındığı kasabada kendisi gibi sorunlar yaşayan Judy (Wood) ile olan hikâyesi anlatılmaktadır.

Ailesiyle birlikte Los Angeles’a taşınan onyedi yaşındaki Jim, öğrenimine Dawson Lisesi’nde devam edecektir. Çeşitli haylazlıkları ve sorunları bulunan bu asi genç, bir gün toplum içinde içki içme yasağını deldiği için polis tarafından tutuklanır. Genç çocuğun annesi, babası ve büyükannesi Jim’i kurtarmak için polis istasyonuna vardıklarında Jim’in ailesini yavaş yavaş tanımaya başlarız. Bu aile sık sık kavga ediyor, ortada suçlanan tek kişi Jim oluyordur. Dönemin orta sınıf Amerikan gençliğinin gerçekçi bir portresini çizen film gençlik, ahlak, Amerikan aile yapısı ve kuşak çatışmaları üzerine önemli yorumlar yapıyor.


"Asi Gençlik", 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Yönetmen: Nicholas Ray
Yapımcı: David Weisbart
Senarist: Nicholas Ray(hikâye), Irving Shulman (uyarlama), Stewart Stern
Oyuncular: James Dean, Natalie Wood
Müzik: Leonard Rosenman
Kurgu: William H. Ziegler
Dağıtıcı: Warner Bros.
Yapım yılı: Amerika Birleşik Devletleri, 27 Ekim 1955
Türkiye vizyon rtarihi: 7 Kasım 1956
Süre: 111 dakika
Dil: İngilizce






Tags:

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ÇOK OKUNANLAR

SON YAYINLAR

Why to Choose RedHood?

Copyright © beyazperde tv | Designed by Templateism.com