r Hayatın Kıyısında | beyazperde tv

22 Kasım 2015 Pazar

Hayatın Kıyısında

Share & Comment


Film Adı: Hayatın Kıyısında
Orjinal Adı: By the Sea
Film Türü: Aşk, Dram
Vizyon Tarihi: 20 Kasım 2015 Cuma
Film Süresi: 132 dk
Yönetmen: Angelina Jolie
Senaryo: Angelina Jolie.
Yapımcılar: Brad Pitt, Angelina Jolie
Görüntü Yönetmeni:Christian Berger
Müzik: Gabriel Yared
Oyuncular: Brad Pitt, Angelina Jolie, Melanie Laurent, Sarah Naudi, Melvil Poupaud, Niels Arestrup, George Camilleri.
Dağıtım: UIP
Oscar ödüllü Angelina Jolie Pitt tarafından yazılan ve yönetilen By The Sea filmi, Angelina Jolie Pitt’in Boyun Eğmez (Unbroken) filminden sonraki ikinci yönetmenlik denemesi. Dram filminin yıldızları Brad Pitt ile Jolie Pitt’e Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup ve Richard Bohringer gibi uluslararası yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.
Film, 1970’lerin Fransa’sında sakin ve pitoresk bir sahil yerine gelen ve evlilikleri krizde olan Roland (Pitt) adlı Amerikalı bir yazarla karısı Vanessa’yı (Jolie Pitt) konu alıyor. Yeni evli çift Lea (Laurent) ve François’la (Poupaud) ve köyün sakinlerinden Michel (Arestrup) ve Patrice (Bohringer) ile zaman geçiren çift kendi hayatlarındaki çözülmeyen sorunlarda anlaşmaya varmaya başlarlar.?



En son 2005 yılında birlikte başrolünü üstlendikleri Bay & Bayan Smith filminin ardından ayrılmaz ikiliye dönüşen Angelina Jolie ve Brad Pitt çiftinin yeni filmi Hayatın Kıyısında vizyona girdi! Jolie'nin Kan ve Aşk ve Boyun Eğmez'den sonra üçüncü yönetmenlik denemesi olan film romantik-dram türünde. Oscar ödüllü oyuncu Angelina Jolie'nin yönetmenliğini, Brad Pitt'in de yapımcılığını üstlendiği Hayatın Kıyısında filminde Amerikalı yazar Roland ve eşi Vanessa’nın kırılgan ilişkilerini görüyoruz. Çiftin evlilikleri içerisinde düştükleri ayrılıklara, boğuşmalara ve geçimsizliklerine odaklanan yapımda çift, kasabadaki diğer bir çift olan Lea ve François ile tanışınca gün geçtikçe içerisinde kayboldukları ayrılıklardan sıyrılmaya başlıyorlar. Filmin genç çiftini ise Mélanie Laurent ve Melvil Poupaud canlandırıyor.
Oscar ödüllü Angelina Jolie Pitt tarafından yazılan ve yönetilen Hayatın Kıyısında filmi, Angelina Jolie Pitt’in Universal Pictures’ın destansı Boyun Eğmez (Unbroken) filminden sonraki yönetmenlik denemesi. Dram filminin ustaları Brad Pitt ile Jolie Pitt’e Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup ve Richard Bohringer gibi uluslararası yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.
Hayatın Kıyısında, 1970’lerin Fransa’sında sakin ve pitoresk bir sahil yerine gelen ve evlilikleri krizde olan Roland (Pitt) adlı Amerikalı bir yazarla karısı Vanessa’yı (Jolie Pitt) konu alıyor. Yeni evli çift Lea (Laurent) ve François’la (Poupaud) ve köyün sakinlerinden Michel (Arestrup) ve Patrice (Bohringer) ile zaman geçiren çift kendi hayatlarındaki çözülmeyen sorunlarda anlaşmaya varmaya başlarlar.
Hayatın Kıyısında, insan deneyimi temalarının işlenişi konularında 60’ların ve 70’lerin Avrupa sineması ile tiyatrosundan ilham almış.
Jolie Pitt’e kamera arkasında filmi çekmek için Cine Reflect Işıklandırma Sistemi’ni kullanan görüntü yönetmeni Christian Berger (The White Ribbon), yapım tasarımcı Jon Hutman (Unbroken), editör Patricia Rommel (The Lives of Others) ve kostüm tasarımcı Ellen Mirojnick (Wall Street: Money Never Sleeps) eşlik ediyor. Yapım hizmetinde kendisine Pitt eşlik ederken, Chris Brigham (Inception), Holly Goline-Sadowski (Unbroken) ve Michael Vieira (Unbroken) sorumlu yapımcılar olarak görev alıyor.

Hayatın Kıyısında, Malta’daki Gozo adasında bulunan Mġarr ix-Xini şehrinde, dokuz haftada çekilmiş. Kafe ve otelin dış kısımları muhteşem limanı görecek şekilde inşa edilmiş. Yapımın ülkede geçirdiği süreyle ilgili Pitt şunları söylüyor; “Gozo’da muhteşem bir koy vardı. Fransa’daki Marseille’i temsil ediyordu. Malta/Gozo hükümeti bize bu erişimi sağlamak konusunda çok nazik davrandı.”

Yönetmen Angelina Jolie yapımını şu sözlerle anlatıyor:

“10 yıllık evliliğin ardından, ki bunu evli ya da uzun süreli ilişki yaşayan herkes anlayacaktır, yaşananları aynı seviyede tutamıyorsunuz ve güvensiz hissetmeye başlıyorsunuz.Önünüzdeki uzun yolu düşünerek silkelenmeniz gerekebilir. Bu durumsa ilişkinizi test etmek ve sınırlarınızı öğrenmek açısından birebir.”

Jolie’nin üçüncü uzun metrajlı filmi olan ‘Hayatın Kıyısında’ geçtiğimiz yıl gişede 161 milyon Dolarlık bir hasılat rakamına ulaşan ‘Unbroken’ı gölgede bırakacak mı bilinmez ama çiftin hayranlarının 2005 yapımı ‘Mr. And Mrs. Smith’in ardından ikinci kez bir araya geldikleri bu filmi kaçırmayacakları kesin.

Brad Pitt eşiyle birlikte rol almanın günlük hayatlarında iş birliğinden farksız olduğunun altını çiziyor:

“Aşık kalmaya devam ettik. Evet bu film çocukları yatağa götürüp uyutmaktan farklı değildi. Tamamen bir ekip işi. Burada da günlük yaşantımızdaki gibi, sorunları çözmeye, işleri yoluna koymaya çalıştık. Harika bir iş birliğimiz olduğunu bir kez daha keşfettik. Biliyorsunuz o benim karım.”

‘Hayatın Kıyısında’nın müziklerini ise 1996 yapımı İngiliz Hasta için bestelediği parça ile Oscar ve Grammy Ödülü kazanan Gabriel Yared hazırladı.










Tags: ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ÇOK OKUNANLAR

SON YAYINLAR

Why to Choose RedHood?

Copyright © beyazperde tv | Designed by Templateism.com